Home

Welkom op de website van de stoelenvlechter uit Oirschot.

Mijn naam is Jos Smits. Ik restaureer meubelen (kasten, stoelen) en speelgoed, vlecht, op originele wijze, zittingen en rugleuningen voor stoelen en maak nieuw speelgoed. Mijn naam is Jos Smits. Ik restaureer meubelen (kasten, stoelen) en speelgoed, vlecht, op originele wijze, zittingen en rugleuningen voor stoelen en maak nieuw speelgoed.

Op de Roefeldag ga ik traditiegetrouw figuurzagen met de groepen die langskomen. Ik vind het leuk om de jongens en meisje wat te leren en te laten ervaren hoe leuk het is om met je handen te werken. Ook vertel ik over het werk dat ik doe, de oude, soms wel erg versleten en gammele stoelen opknappen. En ik vertel waar vlechtwerk van gemaakt wordt en hoe je een oude stoel weer zo goed als nieuw kunt maken. Voor het figuurzagen kunnen verschillende dierenfiguren worden gekozen.

Verder ben ik lid van de vereniging van vlechters; een actieve groep mensen die met elkaar manden vlecht.

Ook ben ik heel geïnteresseerd in Thonet, de meubelmaker die vooral bekend geworden is door zijn gebogen stoelen. Hierover vertel ik meer in het hoofdstuk geschiedenis.

Wat vindt u zoal op mijn website?
Onder de kop geschiedenis vindt u, zoals ik hierboven al aangaf, informatie over Thonet. Bij restauratie laat ik u zien hoe mooi uw oude stoel, kast, hobbelpaard of ander meubelstuk kan worden na restauratie. Bij verkoop laat ik de meubels zien die ik op dit moment te koop heb. Onder de kop speelgoed toon ik het speelgoed dat ik zoal gemaakt heb.

Heeft u echter een ander idee, vraag er gerust om. Verder natuurlijk de kopjes contact en links zodat u mij en mijn collega’s makkelijk kunt vinden. Als laatste geef ik u nog informatie over rotan en zeegras.

Mocht u, na het lezen van mijn website, nog vragen hebben, dan kunt u me altijd mailen. Ook voor het aanbieden van restauratiemeubelen en/of verkoop van meubelen en speelgoed kunt u contact met mij opnemen.

Met hartelijke groeten,
Jos Smits